Η Επίδραση του πλατωνισμού στην εβραϊκή Φιλοσοφία: Η ανάπτυξη της Καμπάλα από την ελληνική φιλοσοφία.

Το θέμα που θέτω υπόψη σας είναι ένα που είναι πολύ σημαντικό για μένα. Είναι ένα θέμα που νομίζω ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί με επίσημο τρόπο. Έθιξα το θέμα αυτό στο παρελθόν, αλλά αισθάνομαι ότι δεν έχω κάνει αρκετά το δικαιοσύνης. Το θέμα αυτού του άρθρου είναι σε σχέση με την ανάπτυξη της Καμπάλα ενός ιουδαϊκού μυστικισμού / Φιλοσοφία από τις φιλοσοφικές παραδόσεις των Ελλήνων, ειδικότερα την πλατωνική φιλοσοφία. Γιατί είναι ένα θέμα μεταξύ των δύο αυτών παραδόσεων υπάρχουν; Υπάρχει ένα ζήτημα, επειδή έχω δει μια κραυγαλέα εκστρατεία της παραπληροφόρησης και της στρέβλωσης της φιλοσοφικής και θρησκευτικής ιστορίας από την Καβαλιστές σχετικά με την προέλευση της Καμπάλα.

 

Αυτό δεν είναι μια επίθεση στην Καμπάλα, εγώ ο ίδιος για να απολαύσετε την ανάγνωση Καμπάλα, ο στόχος αυτού του άρθρου είναι, ωστόσο, να ρυθμίσετε την ιστορία ευθεία με αυτά που βλέπω ως διαστρέβλωση και η ροπή των γεγονότων σε σχέση με την παράδοση η οποία επηρεάζεται ο οποίος πρώτος.

 

Σύμφωνα με την Καβαλιστής, Καμπάλα είναι πολύ παλιά με ισχυρισμούς ότι ήταν γύρω από την αρχή του χρόνου, αλλά η πρώτη γραπτή μαρτυρία του ήταν με το βιβλίο του σχηματισμού περίπου 4.000 χρόνια πριν. Το κύριο σώμα της Καμπάλα γράφτηκε πριν από 2.000 χρόνια σε ένα έργο που ονομάζεται Το Βιβλίο της Splendor (Ο Zohar). [1] Δεδομένου ότι η Καμπάλα είναι τόσο αρχαία εκεί για επηρέασε άλλες φιλοσοφίες και θρησκείες σε όλο τον κόσμο. Αυτό ήρθε, ενώ διάβαζα “Η Δύναμη της Καμπάλα» από τον Yehuda Berg δημοσιεύθηκε από Καμπάλα Εκδόσεις (ο επίσημος εκδότης του κέντρου Kabbalah), που υποστήριξε ότι οι Έλληνες φιλόσοφοι σαν τον Πλάτωνα μελετηθεί Καμπάλα Καμπάλα και ότι επηρέασε την ελληνική φιλοσοφία. Όταν διάβασα αυτή τη δήλωση μου μύριζε κάτι ύποπτο στον αέρα. Είμαι κάποιος που είναι πολύ ενδιαφέρονται για τη φιλοσοφία και τη θρησκεία έτσι ήρθε η ώρα έκανα κάποια έρευνα. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσω πώς ήταν πραγματικά ελληνική φιλοσοφία (ειδικά ο Νεοπλατωνισμός) που επηρέασαν την ανάπτυξη της Καμπάλα.

 

Για να καταλάβουμε Καμπάλα, πρέπει να καταλάβουμε την ιστορία του ιουδαϊκού μυστικισμού. Καμπάλα δεν ήταν τέλεια σχηματίστηκε, όπως αυτή παρουσιάζεται σήμερα. Ανέπτυξε την πάροδο του χρόνου. Μπορούμε να δούμε αυτό λόγω των αλλαγών στη θρησκεία σε όλη την ιστορία. Το θέμα είναι ότι ιουδαϊκού μυστικισμού έχει διαφορετικές ομάδες ή τα στάδια και αυτό νομίζω ότι η Καβαλιστής κάνει ό, τι ισχυρίζεται που ήρθαν πριν να είναι Καμπάλα Καμπάλα μετά ήρθε στο προσκήνιο. Ποιο είναι το λάθος πράγμα που κάνει. Καμπάλα έφτασε στον Ιουδαϊσμό σε ένα ορισμένο σημείο, τίποτα πριν από αυτό δεν ήταν η Καμπάλα, όπως παρουσιάζεται σήμερα, παρόλο που η Καβαλιστής θα αχιβάδα να είναι.

 

Κατ ‘αρχάς θέλω να επισημάνω την παραπλανητική χρονολόγηση των δύο εγγράφων Το Βιβλίο του σχηματισμού και το βιβλίο της Splendor (Zohar). Το βιβλίο του ο σχηματισμός που αποτελείται στην πραγματικότητα κάποια στιγμή στο 2ο ή 3ο αιώνα CE. Ο Zohar που λέγεται ότι έχουν δημιουργηθεί περίπου 2.000 χρόνια πριν, γράφτηκε από τον Σιμόν μπαρ Yochai, ένας ραβίνος του 2ου αιώνα μ.Χ. ήταν στην πραγματικότητα παράγονται στην Ισπανία του 13ου αιώνα από μια υποτροφία των μυστικιστών που σχετίζονται με τον Μωυσή de Leon [2]. Η Καμπάλα λέξη δεν υπήρχε καν μέχρι το Μεσαίωνα. Ωστόσο Kabbalistis απορρίψει αυτή την υποτροφία, δηλώνοντας ότι ο Zohar πρέπει να προέρχονται από κάποιον με μια ανώτερη πνευματική κατάσταση, όπως ο Σιμόν μπαρ Yochai [3]. Ποια είναι τεμπέλης σκεπτικό και περιφρόνηση των πραγματικών περιστατικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά τα δύο βασικά βιβλία για την Καμπάλα δημιουργήθηκαν μετά από τις εργασίες της ελληνικής φιλοσοφίας.

 

Τα πρώτα κείμενα από οποιαδήποτε ιουδαϊκού μυστικισμού ότι έχουμε ένα γραπτό αρχείο που ονομάζεται Μέρκαμπα μυστικιστές. Μέρκαμπα μυστικισμός κέντρα γύρω από το όραμα που ο προφήτης Ιεζεκιήλ είχε περίπου το άρμα του Θεού. Μέρκαμπα είναι η εβραϊκή λέξη για το άρμα, αυτή η παράδοση είναι επίσης γνωστή ως “Μυστικισμός Θρόνου”. Οι μυστικιστές άκμασε στην Παλαιστίνη και Βαβυλώνα τις πρώτες αιώνες της Κοινής Εποχής. Το κύριο σώμα της λογοτεχνίας Μέρκαμπα συντέθηκε στο Ισραήλ κατά την περίοδο 200-700CE. Ένα ενδιαφέρον πράγμα που πρέπει να σημειωθεί σχετικά με το μυστικισμό Μέρκαμπα είναι ότι αναπτύσσεται από ό, τι Γκέρσον Scholem καλεί εβραϊκή προσπάθειες γνωστικές να ανέβει μέσω των επτά ουρανούς του heavnly σφαίρα για να δείτε το θρόνο του Θεού. Γνωστικισμός είναι η ίδια πρώιμου Χριστιανισμού επηρεάζεται άμεσα από τον Νεοπλατωνισμό. Φαίνεται ότι Μέρκαμπα μυστικισμό αντανακλά τον Νεοπλατωνισμό, επειδή σύμφωνα με τον Πλάτωνα, η ψυχή προέρχεται από ένα ουράνιο βασίλειο. Η ψυχή θέλει να επιστρέψει σε εκείνο το επίπεδο και πρέπει να ανέβει σε αυτό.

 

Εβραϊκό μυστικισμό είναι κάτι που αναπτύσσεται κατά τους πρώτους αιώνες της Κοινής Εποχής, όταν ιδίως το Ναό της Ιερουσαλήμ καταστρέφεται σε 70 CE. Ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ότι οι Εβραίοι έγιναν διώκονται? Ήθελαν να ξεφύγουν από αυτό τον κόσμο όπου υπέστησαν. Ιουδαϊκού μυστικισμού ήταν μια άμεση απάντηση για να βοηθήσει τους Εβραίους να επιστρέψουν στο Ένα. Ιουδαϊσμού δεν αρέσει σε αυτή τη μορφή μυστικισμού, εντούτοις Μέρκαμπα Μυστικισμός ήκμασε παράλληλα με ραβινικής ακαδημίες μέχρι που τελικά ενσωματώνεται Καμπάλα, κατά τη διάρκεια του 12ου και 13ου αιώνα [4].

 

Καμπάλα μπορεί να περιγραφεί ως ένα Μιντράσς (ένας τρόπος ερμηνείας των βιβλικών ιστοριών που πηγαίνει πέρα από την απλή απόσταξη των θρησκευτικών, νομικών ή ηθικές διδασκαλίες). Μιντράσς ξεκίνησε μετά την καταστροφή του Ναού το 70 μ.Χ., ήταν σε αυτό το σημείο ότι όλα πήγαν εστίασης από το ναό στη συναγωγή με τους ραβίνους τότε να αρχίσετε να γράφετε Ραββινική λογοτεχνία. [5] Και πάλι το χρονικό πλαίσιο για αυτό μας έχει τον πρώτο αιώνα σήμανση.

 

Καμπάλα λέγεται ότι είναι η προφορική παράδοση του Ιουδαϊσμού. Ότι όταν ο Θεός έδωσε στο Μωυσή την Τορά Δεν δώσει μόνο το κείμενο, ο ίδιος έδωσε την εξήγηση από το στόμα. Αυτό διατηρήθηκε από τους Εβραίους από το στόμα. Ωστόσο, η αλήθεια είναι η Καμπάλα δεν ήταν η πραγματική πηγή της προφορικής παράδοσης. Το Μισνά είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τη σύνθεση της προφορικής παράδοσης στην wirrten μορφή. Αυτό συνέβη στο 2ο αιώνα CE. Αργότερα, τον 5ο αιώνα ήταν η Γκεμαρά wirrten, η Γκεμαρά είναι η ανάλυση και σχολιασμός της Μισνά. Το Μισνά και Γκεμαρά είναι μαζί συνδυάζονται και κάλεσε το Ταλμούδ. Θα συμφωνήσω και να πω υπήρξε μια προφορική παράδοση εντός του ιουδαϊσμού, ωστόσο, ότι αυτό που έγινε προφορική παράδοση, που αποτελείται δεν είναι ταυτόσημο με αυτό που έχουμε στην Καμπάλα. Η Καμπάλα, όπως το έχουμε τώρα είναι το παιδί της παλαιότερης παράδοσης βρέθηκαν στο Ταλμούδ συγχωνεύονται με την ελληνική φιλοσοφία. Αυτό που παρουσιάζεται στην Καμπάλα δεν είναι εντελώς ιδρύθηκε το Ταλμούδ, για παράδειγμα, η Sefirot και En-Σοφ είναι αυστηρά Καμπάλα, και που δεν αναφέρονται εκτός των κειμένων Καμπάλα. Οι ιδέες για την ψυχή που βρέθηκαν στο Ζόαρ προέρχεται από δύο πηγές, τις Talmus και ο Νεοπλατωνισμός. Νεοπλατωνισμός έδωσε στο Zohar η ιδέα της ψυχής ως εκπόρευση από το «Overmind» του σύμπαντος. Υπήρχε αρχικά «Παγκόσμια Ψυχή,« ένα ή τον «Πάνω-ψυχή», η οποία, όπως ήταν, ο ίδιος έσπασε και εγκιβωτισμένα ίδια σε επιμέρους φορείς. Όλες οι μεμονωμένες ψυχές είναι, ως εκ τούτου, τμήματα της «Υπερψυχή,« έτσι ώστε, αν είναι διαφορετικό από ένα άλλο που είναι, στην πραγματικότητα, όλοι ένα.

 

Έτσι τώρα έχουμε τον εαυτό μας βρίσκονται με τον εβραϊκό μυστικισμό με τα χρονικά πλαίσια. Αφήνει τώρα επικεφαλής στο ελληνικό τμήμα.

 

Ελληνική φιλοσοφία είναι πολύ πλούσια και έχει μια μακρά ιστορία, ξεκινώντας από κάποιο σημείο του 6ου π.Χ. Centaury. Οι ανησυχίες μας είναι με την κλασική ελληνική φιλοσοφία του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη. Η φιλοσοφία του Πλάτωνα ονομάζεται “Πλατωνισμό”. Στον πυρήνα του Πλατωνισμού είναι η διάκριση ανάμεσα στην πραγματικότητα που μπορεί να θεωρηθεί, αλλά δεν είναι κατανοητή και η πραγματικότητα η οποία είναι κατανοητή, αλλά όχι να γίνουν αντιληπτά. Αυτό εκφράζεται στη θεωρία του Πλάτωνα από τις μορφές (Ιδέες). Η Θεωρία της μορφής αναφέρει ότι οι μη-φυσική αφηρημένες μορφές ή ιδέες και όχι τον υλικό κόσμο της αλλαγής είναι η αληθινή πραγματικότητα. Οι φόρμες είναι σαν τα σχεδιαγράμματα για όλα τα πράγματα στον υλικό κόσμο. Ο κόσμος έχει κατασκευαστεί μέσω των εντύπων. Έτσι, υπάρχει μια μορφή αλόγου, μια καρέκλα, ένα δέντρο και ούτω καθεξής. Πάνω απ ‘όλα τα έντυπα είναι η μορφή του καλού, που οτιδήποτε άλλο που μπορεί να αντλεί το γνωστό ύπαρξη. Η μορφή του καλού είναι η πρώτη αρχή, η οποία δίνει ευκρίνεια σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Κάποια στιγμή κατά τον 3ο αιώνα μ.Χ. ο Νεοπλατωνισμός πήρε μορφή με έναν άνδρα που ονομάζεται Πλωτίνος ως ένας από τους ιδρυτές. Νεοπλατωνισμού θεωρείται ως η τελειότητα του Πλατωνισμού σε ένα καθαρά παγανιστική μορφή, χωρίς εξωτερική μη-παγανιστική επιρροή. Πλωτίνος systemizes πλατωνική και η αριστοτελική φιλοσοφία μαζί. Με Πλωτίνος, Η ιδέα της τη μορφή της καλής γίνεται “The One” ή “Ο Καλός”, ωστόσο δεν είναι έντυπο. Το ένα ή το καλό είναι παραπάνω είναι και η ουσία, η οποία καθιστά τα παραπάνω έντυπα. Η μία είναι πάνω από την κατανόηση, τον ορισμό, κάθε δομή και τους περιορισμούς. Ανθρώπινα μυαλά μας δεν μπορεί ποτέ να κατανοήσουν την μία, γιατί είναι πέρα από το μυαλό μας. Ο Πλωτίνος λέει ο ένας είναι άπειρη και απλή. Απλό είναι ότι δεν έχει μέρη και είναι άπειρη υπάρχουν περιορισμοί.

 

Μπορούμε να δούμε ορισμένες έννοιες του Πλατωνισμού που εμφανίζονται στο εσωτερικό της Καμπάλα, που έχει τις εξελίξεις στην Ισπανία τον 12ο και 13ο αιώνα. Η Ισπανία αυτή τη στιγμή ήταν μουσουλμάνοι ελεγχόμενη? Οι Μουσουλμάνοι είχαν μεταφερθεί μαζί τους τα ελληνικά φιλοσοφίες, διατηρώντας τους. Αλλά μπορούμε να πάμε πίσω νωρίτερα στην ιστορία για να δείτε την ελληνική / Εβραϊκή συνδυασμός της φιλοσοφίας και της θρησκείας με τον Φίλωνα της Αλεξάνδρειας (20 π.Χ. – 50 μ.Χ.). Ο Φίλων ήταν ένα ελληνιστικό εβραϊκό (Νεοπλατωνισμού) που συγχωνεύονται ελληνική φιλοσοφία με τον Ιουδαϊσμό. Φίλωνα διαβάσει τη Βίβλο ως αλληγορική, γι ‘αυτό ήταν μέσω αλληγορική ερμηνεία που θα αποκτήσουν την αληθινή γνώση. Αυτή είναι η περίπτωση με τη μεταγενέστερη ανάπτυξη της Καμπάλα ότι η συμβολική και όχι η κυριολεκτική έννοια της Βίβλου, όπου είναι το πραγματικό νόημα βρίσκεται.

 

Τώρα που βλέπουμε ότι η ελληνική φιλοσοφία προηγείται ιουδαϊκού μυστικισμού, όπου μπορούμε να βρούμε την επιρροή στην Καμπάλα; Μπορούμε να δούμε μια ισχυρή επίδραση του Νεοπλατωνισμού με τα θεία χαρακτηριστικά (Sefirot) και το Ein-Σοφ. Ein-Σοφ είναι η θεία ως άπειρο, αδιαφοροποίητο και άγνωστο. Η Ein-Σοφ αντιστοιχεί στο αν θυμάστε, τι ζητά ο Πλωτίνος το ένα ή το Καλό. Είναι απεριόριστες, απλή και άπειρη. Δεν μπορείτε να ορίσετε ή να το καταλάβετε. Η Sefirot είναι τα χαρακτηριστικά όπως Hokhmah (Σοφία) ή Μπινά (Σκέψη). Αυτοί είναι οι αποδόσεις και των δραστηριοτήτων, οι οποίες αποκαλύπτουν το θείο. Αυτό αντιστοιχεί με την Νεοπλατωνική θεία αποδόσεις, όπως το Νου (Θείου Νου), η οποία είναι χαμηλότερη από εκείνη. Δημιουργία συμβαίνει με Ein-Σοφ που προέρχονται κάτω από κάθε Sefirot μέχρι να φτάσει στον υλικό κόσμο. Αυτή η δημιουργία, μέσω διαδοχικών εκπορεύσεις είναι σαφής νεο-πλατωνική ιδέα από Πλωτίνο στο έργο του οι Enneads.

 

Το Δέντρο της Ζωής εικόνες ως διάγραμμα, είναι μια ελληνική έννοια. Όπως προκύπτει από τη γεωμετρία, η οποία είναι μια ελληνική μαθηματική πειθαρχία. Τόσο ο Πυθαγόρας και ο Πλάτων χρησιμοποίησε τη γεωμετρία για να διδάξουν πιο αφηρημένες υλικό τους. Είναι αντίθετο με την Ορθόδοξη Ιουδαϊσμό, διότι απεικονίζει εικόνες του Θεού. Αυτό είναι βλάσφημο να ορθόδοξους Εβραίους. [6]

 

Υπάρχουν και άλλα δόγματα στην Καμπάλα που έχω δει τα οποία επίσης έχουν ληφθεί από την ελληνική φιλοσοφία. Ανέφερα νωρίτερα τη δημιουργία των Μιντράσς από τους ραβίνους. Μιντράσς είναι μια ερμηνεία των βιβλικών ιστοριών. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου μπορούμε να δούμε Πλατωνικών ιδεών βρεθώ στην Μιντράσς. Έντυπα Θυμηθείτε Πλάτωνα είναι σαν τα σχεδιαγράμματα για τη δημιουργία. Όλα έχουν ένα έντυπο από τον οποίο δημιουργήθηκε. Αυτή η έννοια είναι δανεισμένη σε Μιντράσς Γένεση Rabbah 1:01 που λέει την παραβολή για το πώς ένας αρχιτέκτονας δεν κτίζουμε ένα κτίριο χωρίς σχέδιο, έτσι ο Θεός, ο οποίος χρησιμοποίησε την Τορά ως προσχέδιο του για τον κόσμο [7]. Η Τορά έχει γίνει η εβραϊκή εκδοχή των εντύπων.

 

Σχετικά με την ψυχή στην Καμπάλα υπάρχουν τρία μέρη της ψυχής Nefesh (κατώτερου εαυτού / ζώο της φύσης), Ruach (μέση ψυχή, πνεύμα, περιέχει ήθη) και Neshamah (υπερ-ψυχή, κατέχει διάνοια). Αυτή η ιδέα προέρχεται από τον Πλάτωνα και πάλι ο οποίος είπε ότι η ψυχή είχε τρία μέρη. Έρως (πόθους και επιθυμίες), Θέμος (συνείδηση, συναίσθημα) και Λόγος (λογική και νοημοσύνη, το υψηλότερο αυτο). Η εβραϊκή κατανόηση της ψυχής από τρία μέρη δεν προέρχεται από την Καμπάλα, αλλά για το Ταλμούδ. Στο Zohar, υπάρχει η προσθήκη δύο ακόμη επίπεδα της ψυχής. Αυτό είναι απόδειξη της φιλοσοφικής εξέλιξης. Για το αν η Zohar ήταν τόσο παλιά όσο λένε οι Kabbalisits, τότε αυτές οι δύο προσθήκες θα εμφανίζεται νωρίτερα μέσα στο Ταλμούδ.

 

Στην Καμπάλα πιστεύεται ότι όλες οι ψυχές υπήρχε πριν από τη δημιουργία του κόσμου. Αυτή η ιδέα προέρχεται από τον Πλάτωνα για να, ο οποίος είπε ότι η ψυχή είναι αθάνατη, ότι οι ψυχές μας προέρχονται από τον κόσμο των εντύπων.

 

Όσον αφορά την ελεύθερη βούληση, Καμπάλα, λέει ότι οι άνθρωποι έχουν ελεύθερη βούληση σε ένα κοσμικό επίπεδο, αλλά όχι σε ένα υψηλότερο πνευματικό επίπεδο. Αυτή η ιδέα προέρχεται από την ελληνική δεν σκέφτηκε ειδικά Πλατωνισμό, αλλά από το παιχνίδι του Σοφοκλή Οιδίπους Τύραννος, η οποία εκφράζει την ελληνική φιλοσοφία σχετικά με την ελεύθερη βούληση. Οιδίποδα είναι προδιαγεγραμμένη να σκοτώσει τον πατέρα είναι και να παντρευτεί τη μητέρα του. Ο δρόμος που επιλέγει είναι το δικό του, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μοίρα, αλλά τέλος επιλέγει ελεύθερα τα γεγονότα που συνέβησαν πριν από αυτή τη μοίρα. Έτσι, έχουμε την έννοια της ελεύθερης βούλησης στο κοσμικό επίπεδο, αλλά όχι στο υψηλότερο πνευματικό επίπεδο.

 

Μετενσάρκωση εμφανίζεται στην Καμπάλα, αλλά και πάλι μετενσάρκωσης εμφανίζεται πριν Καμπάλα με Πυθαγόρας (570 – 495 π.Χ.) στην Ελλάδα, η οποία ονομάζεται μετεμψύχωση.

 

Στην Καμπάλα το εβραϊκό αλφάβητο είναι επίσης χρησιμοποιείται για αριθμούς, οι λέξεις στη Βίβλο μετατρέπονται σε αριθμούς και το αντίστροφο είναι γνωστό ως geometria, το ίδιο ισχύει και με το ελληνικό αλφάβητο. Geomatria πέρασε στα χέρια των Εβραίων από τους Έλληνες. Στους διαλόγους του, τον Πλάτωνα, παραπέμπει σε Gematria ως μέσο για την άμεση γνώση της πραγματικότητας.

 

Βλέπουμε πολλά από αυτά υψηλής δάσκαλος ιστορίας μου σχολείο θα ονόμαζα “πολιτιστική διάχυση”, η οποία είναι η διάδοση των πολιτιστικών χαρακτηριστικών. Θα ήταν απόλυτα λογικό για την ελληνική φιλοσοφία να έχουν αντίκτυπο στην εβραϊκή σκέψη δεδομένου ότι υπήρχε μια πολύ στενή σχέση μεταξύ των Ελλήνων και των Εβραίων μετά την κατάκτηση της Παλαιστίνης και της Αιγύπτου από τον Μέγα Αλέξανδρο. Αυτή η σχέση διήρκεσε από το 332 π.Χ. περίπου μέχρι τουλάχιστον την καταστροφή της Ιερουσαλήμ το 70 μ.Χ.. Αυτό είναι σχεδόν 400 χρόνια της ελληνικής επιρροής στην Ιουδαϊσμού.

 

Έτσι τι είναι με τη διαστρέβλωση; Είναι πεποίθησή μου ότι υπάρχει μια σκόπιμη παραπλάνηση των πραγματικών περιστατικών από Καβαλιστές που θέλουν να δώσουν την εντύπωση ότι η Καμπάλα είναι μεγαλύτερα από την ελληνική φιλοσοφία και όλες τις άλλες φιλοσοφίες για να είμαστε ακριβείς. Αυτό θα κάνει Καμπάλα φαίνεται να τον εντολέα και η πηγή όλων των θρησκευτικών σοφία σε όλο τον κόσμο. Αυτό θα είναι ο στόχος για οικονομικούς λόγους, Καμπάλα έχει γίνει ένα προϊόν που πωλείται και για λόγους μάρκετινγκ δεν ακούγεται καλύτερα να πωλούν “πρωτότυπο” αρχαία σοφία και όχι μέση ηλικία μυστικισμό που επηρεάζεται από τον Νεοπλατωνισμό;

         

AngeloNasios

AngeloNasios

The recipient of Tarosophist of the Year 2011, Angelo Nasios is a rising voice in the tarot community. Angelo is known for his popular YouTube channel in which he produces educational tarot videos. Tarot: Unlocking the Arcana, Angelo’s first book will be released by Schiffer Publishing.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookYouTube